LimboLand

Vi har alle vores Limboland. Mit blev et blik på mit liv, mine beslutninger, deres konsekvenser og forholdet til mine nærmeste. Der blev kigget indad og ud i den store verden, og jeg fik skrevet disse 9 sange.

Amsterdam 86

Året var 1986, da min nye kæreste, som arbejdede som maskinmester for Mærsk, blev kaldt på arbejde. Vi mødtes kort i Amsterdam, og mødet blev præget af, at vi havde alt for lidt tid sammen, inden skibet skulle videre. Jeg måtte vinke farvel til min kommende mand kl. tre om natten og se ham blive hejst flere meter op i slusen, inden det store skib sejlede videre ud i Nordsøen.

Limboland

En sang om at miste, og om at finde fodfæste igen. Om venskaber, der Vokser, når livet bliver svært. Om aldrig at miste håbet. Og huske på, at størst af alt er kærligheden.  Det bliver vi nødt til at tro på. 

Kærlig hilsen fra Tom Moore

I starten af Corona pandemien gik den 99 årige engelske krigsveteran Tom Moore frem og tilbage i sin have med sin rollator for at samle ind til det engelske sundhedsvæsen. På hans hundrede års fødselsdag, hvor indsamlingerne blev lukket, havde han indsamlet hvad der svarer til 293,52 millioner danske kroner. Han blev landskendt og blev slået til ridder af Dronning Elisabeth. Jeg har tilladt mig at digte lidt, og resultatet blev til en kærlighedssang fra den aldrende engelske kaptajn til hans afdøde hustru.

Pigen fra byen

I 1991 flyttede jeg med min familie fra stenbroen til et lille hus i Søstrup uden for Holbæk. Udover den dejlige, friske luft bød landlivet på mange overraskelser.

Hjerter dame

En sang om havnepigen fra Punte Arenas, skrevet over en fabel om en søpapegøje, som min far plejede at fortælle, da jeg var barn. Det er også en sang om at være låst fast, tage chancen og springe ud på dybt vand, selv om man ikke ved, hvordan det ender.

Lad ikke solen gå ned over vreden

Lige meget hvor meget modgang vi møder, må vi aldrig lade vreden gå af med sejren. Så bliver vi fattige, ulykkelige og mister håbet.

Vi skal huske at snakke om det vi snakker om

Sømanden og jeg mødte hinanden i KLON, en gammel herskabsvilla på Frederiksbert og et af Danmarks ældste kollektiver. Der var fest og farver, skrøbelighed, varme, beruselse, utroskab, og husmøder, hvor alle måtte gøre sig umage for at holde sig på sporet.

Endelig forår!

Det øjeblik hvor det vender. Hvor man ser krisen i øjnene og beslutter sig for ikke at bukke under. Det kan sættes i gang af de mindste ting. Eller de største.  Af en drøm, en forestilling, en duft, et menneske, der tror på dig, en bøn. Og vi er ikke i tvivl, når det vender.

I stilhed

”Når alt bliver stille omkring mig, hører jeg dit hjerte slå”. Ordene og tonerne gentog sig selv og insisterede på at få liv. Langsomt blev det til den kærlighedssang, der er så svær at skrive. Sangen til min mand gennem 33 år.

Sincerely, Tom Morre (oversættelse til engelsk:: Sten Toft Andersen)

Tusind tak til alle medvirkende for jeres tid, støtte, musikalske ideer og dejlige selskab.

Medvirkende:

Sang og kor: Helle Nerup, Keyboard: Michael Vogelius Larsen, Guitar: Søren Nielsen, Bas: Stig Andreasen, Trommer: Carsten Milner Henriksen, Cello (”Lad ikke solen gå ned over vreden”): Therese Adorjan Ankjær, Trombone: Merete Elisabeth Tønning: Trombone (”Endelig forår! ”), Ukulele (”Kærlig hilsen fra Tom Moore” og ”Sincerely, Tom Moore”): Steen Toft Andersen.

Indspillet i Bognæs Road Studio nogle meget varme sommerdage, juni 21. Producer, mixning, master: Michael Johansen, Cover foto: Michael Abel, Art work: IC Design

Limboland

Ny CD ude nu

Se mere

Sagt om mine sange:

Kirsten Bork

konsulent indenfor udvikling og samspil

Fantastisk dejlig både musik, tekst og sang. Flotte, tænksomme tekster, som giver mig en masse associationer til mit eget liv

Flemming Højmann Hansen

Dejlige, personlige sange sunget så smukt og indtrængende

Helen Sørensen

Det er godt nok noget af det smukkeste og mest autentiske jeg har hørt længe. Det er ikke bare det, du synger, det er også måden, der hvor det kommer fra

Jens Andersen

organist og pianist ved Kirke Helsinge og Reersø Kirke

Stor ros for jeres hyggelige, swingende, jazzede julekoncert i Reersø kirke. Jeres glimrende trio med saxofon til lejligheden var lige hvad vi kunne trænge til af noget friskt og festligt julemusik.

Der var et rigtig godt udvalg af musik for alle Smagssanser. I spillede og sang på en dejlig, naturlig og overbevisende musikalsk facon og var til stor glæde for alle de fremmødte, som jeg siden har talt med.

Jeg kan varmt anbefale jer til lignende arrangementer

Sognepræst Steen Nielsen

Helle Nerups Jazz-Trio spillede til sommerfest i Tveje Merløse kirke i 2018.

Det var solskin, og Helle Nerups smukke jazzstemme og det snorlige akkompagnement skabte en superfin ramme om vores samvær

Ingeborg Lykke Michel

Sorgmuntre, det lyse ligger i arrangementet, latino rytmerne farligheden ligger lige om hjørnet. Forførelsen af det ligefremme sprog og bang, så kommer der lige en brosten forbi. Mega spændende.

Birte Smidt

pensionist

Man bliver helt varm og stille indeni

Mette Olsen

Jeg er vild med Helle Nerups tekstunivers, som byder på underfundige, nærværende og fremfor alt bevægende tekster / fortællinger. Melodier og arrangementer er gennemførte og virkelig lytteværdige. Bandet spiller med intensitet og nærvær. Tusind tak for denne dejlige oplevelse.