Det lysner fra syd

Det kom ikke mindst bag på mig selv, at jeg i en alder af 59 skulle udgive mit første album med egne sange.

En nystartet sangskriverforening og et ophold på Jyderup højskole fik skubbet mig i den rigtige retning, og så tog det fart.

I efteråret 19 gik jeg i studiet med de første tre numre, og i foråret 2020, lige inden alt lukkede ned, fik jeg indspillet yderligere tre numre.

De seks sange på DET LYSNER FRA SYD er inspireret af mennesker, jeg har mødt og hændelser, der har fyldt så meget, at det krævede en sang. Teksterne tager fat i emner, som vi har brug for at tale om. ”Nærmere himlen i aften” er skrevet ud fra et digt, jeg skrev til min fasters begravelse. Umiddelbart kan det lyde tungt, men den blev til den smukkeste maj aften, i respekt for et menneske, der har levet et langt, fuldt liv. ”Priscilla” er en sang om at tage det svære valg fra mand til kvinde, ” Der var altid så rart i dit køkken” er en hyldestsang til en helt speciel kok, som desværre døde alt for tidligt. ”Danser i sne” handler om at forsvinde ind i et fortryllet børneunivers en vinterdag. ”Håbet er lysegrønt” er historien om en sejltur, der slet ikke endte, som den skulle. Og titelsangen, ”Det lysner fra syd” handler om at bekymre sig om sine nære, om at stå ved sig selv, og ikke mindst et håb om lysere tider.

Musikalsk spænder melodierne fra latin, jazzballade, til vise og pop. 

At udtrykke mig gennem sangtekster og melodier, er blevet en del af min måde at være i verden på, som jeg slet ikke vil være foruden.

Tak til alle, der har hjulpet med at få mine sange ud at flyve:

Musikere: Per Worm (guitar, dobro), Michael Vogelius Larsen (Keys), Stig Andreasen (bas), Tom Kærmer Lindby ( trommer, guitar på ”Danser i sne” ), Helle Nerup (sang / kor).  

Producer / mixning Tom Kræmer Lindby, alle sange er indspillet i Tom Lindby Studie, mastering: Boe Larsen, millfactory.dk.  Tryk: Musiccode.dk, Artwork: IC Design.

Coverfoto: Michael Vogelius Larsen, bearbejdning: Lykke Michell

Limboland

Ny CD ude nu

Se mere

Sagt om mine sange:

Kirsten Bork

konsulent indenfor udvikling og samspil

Fantastisk dejlig både musik, tekst og sang. Flotte, tænksomme tekster, som giver mig en masse associationer til mit eget liv

Flemming Højmann Hansen

Dejlige, personlige sange sunget så smukt og indtrængende

Helen Sørensen

Det er godt nok noget af det smukkeste og mest autentiske jeg har hørt længe. Det er ikke bare det, du synger, det er også måden, der hvor det kommer fra

Jens Andersen

organist og pianist ved Kirke Helsinge og Reersø Kirke

Stor ros for jeres hyggelige, swingende, jazzede julekoncert i Reersø kirke. Jeres glimrende trio med saxofon til lejligheden var lige hvad vi kunne trænge til af noget friskt og festligt julemusik.

Der var et rigtig godt udvalg af musik for alle Smagssanser. I spillede og sang på en dejlig, naturlig og overbevisende musikalsk facon og var til stor glæde for alle de fremmødte, som jeg siden har talt med.

Jeg kan varmt anbefale jer til lignende arrangementer

Sognepræst Steen Nielsen

Helle Nerups Jazz-Trio spillede til sommerfest i Tveje Merløse kirke i 2018.

Det var solskin, og Helle Nerups smukke jazzstemme og det snorlige akkompagnement skabte en superfin ramme om vores samvær

Ingeborg Lykke Michel

Sorgmuntre, det lyse ligger i arrangementet, latino rytmerne farligheden ligger lige om hjørnet. Forførelsen af det ligefremme sprog og bang, så kommer der lige en brosten forbi. Mega spændende.

Birte Smidt

pensionist

Man bliver helt varm og stille indeni

Mette Olsen

Jeg er vild med Helle Nerups tekstunivers, som byder på underfundige, nærværende og fremfor alt bevægende tekster / fortællinger. Melodier og arrangementer er gennemførte og virkelig lytteværdige. Bandet spiller med intensitet og nærvær. Tusind tak for denne dejlige oplevelse.